Kan ik dit huis betalen?
16 maart 2022 
1 min. leestijd

Kan ik dit huis betalen?

Kan ik dit huis betalen?

Je hebt een leuk huis gezien en de eerste vraag die bij je opkomt is: Kan ik dit huis betalen? De tweede vraag zal waarschijnlijk zijn: Hoeveel moet ik overbieden? Goed onderzoek is hier van belang zodat je beslagen ten ijs komt.

TIP: Heb een leuk huis gezien? En wil je alvast een rekenkundig waarderapport ontvangen? Download dan een gratis woningwaarderapport. Gratis en voor niets!

> Download gratis waarderapport

De hypotheekadviseur

De eerste stap is een gesprek met de hypotheekadviseur. Deze kan je uitleggen hoeveel je kan lenen en onder welke voorwaarden je een hypotheek aangeboden krijgt.

> Gratis gesprek met hypotheekadviseur

De aankoopmakelaar

In deze woningmarkt is het slim om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het is gekkenwerk op de huizenmarkt en blind bieden is vaak het gevolg. Je hebt dus geen idee wat je moet bieden en welke spelregels worden gehanteerd. De aankoopmakelaar heeft deze ervaring wel en kan je voorzien van eerlijk advies.

> Meer over de aankoopmakelaar

Bezichtigen

Je maakt een afspraak voor bezichtiging om de woning te bekijken. Je zal zien dat je veelal in de rij staat en dat het soms niet meer mogelijk is een afspraak te plannen. Wees er dan ook snel bij en probeer de aankoopmakelaar direct mee te nemen naar de woning.

> Download checklist bezichtigen

De taxateur

Wanneer de mondelinge deal is gesloten volgt de koopovereenkomst. De taxateur wordt ingeschakeld om het huis te taxeren. Tegenwoordig is het pakket aan regels voor de taxateur uitgebreid. Ook kan er soms worden volstaan met een bureautaxatie.

> Meer over de taxateur

De Bouwkundige keuring

Twijfel je over de bouwkundige staat van de woning? Schakel dan een bouwkundig inspecteur in die de woning voor je keurt. Dit kan één van de voorwaarden zijn wanneer je een bod doet. Je moet hier slim mee omgaan en de aankoopmakelaar kan je hier alles over vertellen.

> Bouwkundige keuring aanvragen

En m’n eigen huis dan?

Bezit je een eigen huis dan is het slim om daar op de juiste manier mee om te gaan. Nodig een paar makelaars uit voor een gratis waardebepaling. Ze komen vrijblijvend langs om je te informeren over de waarde van je huis. Ook worden de verkoopmogelijkheden besproken zodat je snel weet hoeveel je woning waard is en binnen welke tijd je woning waarschijnlijk verkocht is. Soms kun je met een makelaar een goede deal sluiten wanneer je beide opdrachten verstrekt. Als verkoopmakelaar verkoopt hij/zij jouw huis en als aankoopmakelaar krijg je begeleiding bij de aankoop van je nieuwe huis.

> Vraag gratis waardebepaling aan

Tot slot:

Je krijgt dus pas een goed antwoord op de vraag: Kan ik deze woning betalen wanneer je in gesprek gaat met een goede hypotheekadviseur. Deze vergelijkt verschillende banken met elkaar en zoekt naar een hypotheek die het beste bij jouw past.

Terug naar overzicht

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor