Lage makelaarskosten voor verkoop van je huis
01 maart 2021 
1 min. leestijd

Lage makelaarskosten voor verkoop van je huis

Wanneer je overweegt je huis te verkopen nodig je in veel gevallen een aantal makelaars uit om te kunnen vergelijken. Dat is ook een veel gehoord argument, we willen toch iets te vergelijken hebben als verkoper en dat begrijp ik maar al te goed. Ook zijn er veel websites die verkopers verleiden hun gegevens achter te laten waarna de makelaar contact met ze opneemt. Daarbij kunnen aanvinken wat ze belangrijk vinden, hierbij wordt gewezen naar de lage makelaarskosten maar ook naar ervaring van de makelaar. Het gaat natuurlijk niet alleen om de lage makelaarskosten want een goedkope makelaar kan uiteindelijk de duurste zijn. Wat houd je onder aan de streep over is een vraag die verkopers zichzelf moeten stellen.

Naast de lage makelaarskosten is er de gratis waardebepaling waar je als verkoper gebruik van kan maken. De makelaar komt langs om kennis te maken en de woning te bekijken. Er volgt een inschatting van de marktwaarde en de daarbij behorende vraagprijs. Ook de verwachte opbrengst en duur van de verkoop wordt hierin meegenomen.

Is mijn huis zoveel waard?

Wanneer je meerdere makelaars uitnodigt zal je zien dat er verschillen zijn in de waarde die ze communiceren. Blijf dus scherp en laat je niet verleiden door een onrealistisch hoge vraagprijs. Reken je jezelf niet rijk want dit zou nog weleens erg tegen kunnen vallen. Vooral in een tijd waar de gemiddelde koper weet dat hij/zij boven de vraagprijs moet bieden kun je hiermee geïnteresseerden afschrikken. Geen bezichtigers is ook geen bieders. Pak dit slimmer aan.

Wanneer je mindert betaalt zal je waarschijnlijk ook minder krijgen. Een makelaar die ervoor kiest met een lage courtage te rekenen zal waarschijnlijk ook minder bieden of minder tijd in de verkoop investeren maar dat hoeft niet altijd. Makelaars hebben steeds minder aanbod en gooien er nogal eens wat acties uit. Zelf ben ik voor een tarief wat voor iedereen gelijk is. Dat kan een vast bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs. Daarnaast komen er vaak de opstart- presentatie- en plaatsingskosten bij. Ook zijn er nog steeds makelaars die exclusief btw communiceren. Dat is verboden wanneer je dit communiceert met een particulier. Plaats je huis op NLVERHUIST, dan heb je de eerste kosten alweer verdiend. Je huis plaatsen op ons platform is gratis.

Ik wil mijn huis op dit platform aanbieden >>

> Plaats nu je woning

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Energielabel en aankoopmakelaar

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor