NEDERLAND VAN HET GAS AF
08 oktober 2019 
1 min. leestijd

NEDERLAND VAN HET GAS AF

Wanneer moeten we van het gas af?

Wanneer-Nederland-van-het-gas-af-NLVERHUIST

Wanneer moet Nederland van het gas af?

Laten we ervan uit gaan dat we niet van het ene op het andere moment van het gas worden afgesloten. Waarschijnlijk wordt het gefaseerd uitgevoerd waarbij gemeenten als eerste bepaalde wijken aanwijzen. Dat zal een traject van enkele jaren zijn. Het is dus nog niet voor iedereen duidelijk wanneer dat gaat gebeuren.

De CV-ketel

Die zal waarschijnlijk in de toekomst uit beeld verdwijnen en worden vervangen door bijvoorbeeld een warmtenet of eigen voorziening zoals een warmtepomp. Is je huidige CV-ketel aan vervanging toe overweeg dan over te stappen op groen gas. Indien de ketel later niet meer nodig is zal dit waarschijnlijk gecompenseerd worden. Ook al weet je het in Nederland maar nooit.

In 2021 de CV-ketel verboden?

In eerste instantie is hiervoor een advies afgegeven. Wanneer je vanaf 2021 de CV-ketel wilt vervangen wordt verwezen naar een duurzaam alternatief. De vraag is of het cabinet hier gevolg aan geeft. Wanneer ik het zo inschat is die kans erg klein, maar dat blijft natuurlijk een inschatting.

Het gasfornuis

Zonder gas moet je een alternatief zoeken om te kunnen koken. Elektrisch koken zal waarschijnlijk steeds meer z’n intrede doen. Dit is volgens kenners een energiezuinig en veilig alternatief. De meterkast zal hiervoor in veel gevallen aangepast moeten worden. Koken op bijvoorbeeld inductie is tevens een stuk veiliger omdat er geen open vuur aan te pas komt.

2050 komt steeds dichterbij

In 2050 gaan we van het gas af, indien je een investering wilt doen zal je hier nu alvast rekening mee moeten houden. Laat je dan ook goed informeren door bijvoorbeeld een energieadviseur of een subsidieadviseur wanneer je nieuwe keuzes moet maken.

Bekijk ook het artikel: Wat maakt jouw huis duurzaam?

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Huis verkopen en huis kopen.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor