Stijging afvalstoffenheffing stuwt woonlasten op
15 januari 2021 
1 min. leestijd

Stijging afvalstoffenheffing stuwt woonlasten op

Afvalstoffenheffing steeds duurder.

We gaan dit jaar meer aan de gemeente betalen voor de heffing van afvalstoffen. Daardoor stijgen de woonlasten evenredig mee. Volgens onderzoek betalen huurders tot wel 8% meer dan vorig jaar. Voor eigenwoningbezitters blijft dit steken bij ruim 6%. We hebben het hier over een gemiddelde stijging dus jouw gemeente kan hierin afwijken.

Verschillen groot

De verschillen zijn per gemeente groot waarbij Amsterdam de kroon spant met maar liefst 22% verhoging. In Arnhem gaan de lasten zelfs omlaag. Nu zeggen percentages vaak niet zoveel maar gaat het om de keiharde euro’s. Kijk dus goed op jouw beschikking wat de verschillen met vorig jaar zijn.

Verhoging

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom de afvalstoffenheffing wordt verhoogd. Aflopende contracten en het opraken van reserves zijn er daar twee van. Waar begin dit jaar nog iedereen blij werd van een hoger loonstrookje gooit deze stijging van de lasten roet in het eten. Per saldo zullen we er iets op vooruitgaan in 2021 maar dat geldt wederom niet voor iedereen.

Je zou ook kunnen zeggen dat we er per saldo nog niet zo slecht vanaf komen. De stijging is lager dan verwacht gezien de huidige omstandigheden waarin Corona en hogere kosten met minder opbrengst nog steeds de hoofdrol speelt.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor