arrow_drop_up arrow_drop_down
28 september 2019 

VOOR- EN NADELEN VAN ONLINE EEN HYPOTHEEK AFSLUITEN

De online hypotheek in opkomst

ONLINE HYPOTHEEK - NLVERHUIST

Voor- en nadelen online hypotheek afsluiten.

Terug naar overzicht

De ontwikkeling gaan in razend tempo en waar jaren geleden niemand dacht dat er ooit een nieuwe auto via internet zou worden verkocht staat ook de hypotheekwereld op z’n kop. Zo kun je tegenwoordig ook een hypotheek online afsluiten.

Een hypotheek is complexe materie

Onderschat de complexiteit van hypotheken niet. Natuurlijk zijn er zaken die je zelf kunt regelen maar het blijft lastig om als consument de juiste hypotheek te kiezen die is afgestemd op jouw situatie. Jezelf adviseren is dus één van de nadelen van online een hypotheek afsluiten.

Meerdere aanbieders en verschillende hypotheken afgestemd op nu en in de toekomst. Dat zijn zaken die je zelf op een rij moet zetten. Normaal gesproken doet de hypotheekadviseur dit werk voor jou en adviseert je waar nodig. Om wegwijs te worden uit de wirwar van verschillende voorwaarden en looptijden kan een hele klus zijn.

Wat kost een hypotheek afsluiten

De hypotheekadviseur maar ook online een hypotheek afsluiten kost geld. Een hypotheekadviseur rekent tussen de 2000 en 3000 euro terwijl je online een hypotheek voor circa 1000 euro afsluit.

Verschil in kosten

Dat verschil zit natuurlijk in het persoonlijke advies van de échte hypotheekadviseur. Hieruit blijkt wel dat online een hypotheek afsluiten goedkoper is. En dat is ook logisch. Professioneel advies hoef je dan ook niet te verwachten. Ook het volledige risico ligt in jouw handen bij het online afsluiten van een hypotheek. In beide gevallen zijn de kosten die je maakt voor de hypotheek aftrekbaar voor de belasting.

24/7 open

24/7 een hypotheek online regelen is één van de voordelen. Je hoeft geen afspraak te plannen met je hypotheekadviseur. Overigens zijn er ook hypotheekadviseurs die via Skype met je communiceren dus deze beide werelden komen wel steeds dichter bij elkaar te liggen. Even de laptop op schoot en snel even een hypotheek regelen zit er niet in. Je moet je hierop wel even goed voorbereiden want er wordt natuurlijk wel wat van je gevraagd.

Weet jij antwoord op alle vragen?

Hypotheekaanbieders komen nog wel eens met vragen waar jij zelf geen antwoord op weet. Je moet dus al een klein beetje verstand hebben van financiele zaken. Zo eenvoudig is het nu ook weer niet. Wanneer je geen enkele affiniteit met financiële zaken hebt is het verstandig een hypotheekadviseur in te schakelen. Daarnaast zijn sommige opties online nog niet beschikbaar maar dat zal een kwestie van tijd zijn voordat dit veranderd.

Conclusie:

Alles heeft z’n voor en nadelen. Of een hypotheek online afsluiten bij je past kan je het beste zelf bepalen. Wat voor de één de beste optie is, is voor de ander een drama om voor elkaar te krijgen. Feit blijft dat je wel moet weten wat je doet en voor zekerheid moet gaan. Neem geen onnodige risico’s en schakel een hypotheekadviseur in als je twijfelt. Heb je er voldoende vertrouwen in dat je het zelf kunt is online hypotheek afsluiten een goed alternatief.

Contact

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar, huis kopen en makelaar

Reactie plaatsen

Cookiebeleid: