Op meerdere woningen tegelijk bieden, mag dat?
08 oktober 2019 
3 min. leestijd

Op meerdere woningen tegelijk bieden, mag dat?

Op meerdere woningen tegelijk bieden.

Beste aankoopmakelaarIn een kopersmarkt maar ook in een verkopersmarkt kan deze vraag bij je opkomen. Mag ik eigenlijk wel op meerdere woningen tegelijk bieden en wat zijn dan m’n rechten en plichten.

Allereerst moet ik melden dat wanneer er geen getekende koopovereenkomst ligt je kunt stellen dat alles mag. Zelfs na het tekenen en ter hand stellen van de koopovereenkomst kan de koper zonder opgave van reden afzien van de koop. Dit is ooit bedacht ter bescherming van de koper. Wanneer je als verkoper ook deze bescherming wilt zal je dit als een extra clausule in de koopovereenkomst op moeten nemen.

Kort gezegd mag je op meerdere woningen tegelijk bieden. De vraag is of dit wel netjes is. Ik vind van niet. Aan de andere kant kun je het “kopers” ook niet kwalijk nemen wanneer ze even de grens over gaan om een woning te bemachtigen of de koopprijs te drukken.

Op meerdere woningen tegelijk bieden, mag dat?

Op meerdere woningen tegelijk bieden, mag dat?

De verkopersmarkt

Je hebt een fantastisch leuk huis gezien waar veel interesse is en je doet een poging je kansen in te schatten. Tegelijkertijd zie je een ander soortgelijk huis online komen die je direct van de makelaar mag bezichtigen. Waarschijnlijk heeft het ene huis iets meer voorkeur dan het andere maar je wilt niet achter het net vissen en biedt op beide woningen. Tot overmaat van ramp worden beide woningen gegund waarna jij zelf de keuze hebt. Je kiest voor het huis die op nummer 1 staat en belt de andere af. Niet sjiek wel begrijpelijk in een oververhitte woningmarkt.

De kopersmarkt

In de slechte tijd kwam het wel eens voor dat een potentiële koper meerdere woningen ging bekijken en ook meerdere biedingen deed op verschillende woningen. Vaak ver onder de vraagprijs in de hoop dat iemand toehapte. Ih heb dat zelf wel eens meegemaakt maar het is dan geen leuk traject meer. De verkoper werd daarmee enorm onder druk gezet. De deadline tot wanneer het bod geldig was of de opmerking wie het eerst akkoord geeft ga ik mee verder werd er niet leuker op. Mag dat? Zeker mag dat maar ook hiervoor geldt dat het zeker niet netjes is.

Antwoord op de vraag

Beste hypotheekadviseurIk hoop dat ik je met dit artikel niet op een idee heb gebracht om op meerdere woningen tegelijk te bieden. Respecteer elkaar en ga op een normale manier een kooptraject aan. Wanneer je met meerdere geïnteresseerden in de rij staat verplaats je dan ook in de verkoper en ga netjes met elkaar om. Op de vraag mag ik op meerdere woningen tegelijk bieden is het antwoord ja maar het is niet netjes om dit te doen.

Bekijk ook het artikel: Hoe bod doen op een huis?

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar, huis kopen en onder bod

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor