Waarde van mijn huis.
De waarde van een huis is subjectief en voor allerlei uitleg vatbaar. Makelaars en taxateurs zijn er goed in de waarde vast te stellen. Daar hebben ze ook voor geleerd. Toch zie je in de praktijk dat hier verschillen inzitten. De waarde van een huis is dus niet objectief waarbij persoonlijke voorkeuren mee kunnen spelen.
De waarde van een huis wordt vaak bepaalt door de woning met andere (verkochte) woningen te vergelijken. Hierbij is oppervlakte en de grootte van het perceel enorm belangrijk. Ook de ligging, buurt en wijk speelt een grote rol.
Hoe kom ik aan de waarde van mijn huis?
Je kunt jouw woning vergelijken met andere verkochte woningen. Dit noemen we referenties. Deze gegevens kun je vastleggen in een Exel-bestand. Je moet dan wel de referentie woningen vanaf de datum verkoopt tot nu indexeren. Een woning die 2 jaar geleden is verkocht in een stijgende markt is nu meer waard.
Woningwaarderapport downloaden
Via onze website kun je eenvoudig en gratis een woningwaarderapport downloaden die een inschatting van de waarde van jouw woning geeft. Dat is een rekenkundige waarde die is gebaseerd op de referenties van vergelijkbare en verkochte woningen in jouw straat, buurt of wijk. Hierbij geldt dat, hoe meer woningen er zijn verkocht, des te betrouwbaarder het rapport. Het rapport kan dus ook (flink) afwijken wanneer er weinig woningen zijn verkocht.
Daarnaast houdt het waarderapport geen rekening met verbouwingen die je recent hebt uitgevoerd. De waarde van jouw huis is dus een samenspel van factoren. De makelaar of taxateur kan ook de waarde voor je vaststellen.
> > Klik hier om een gratis waarderapport te downloaden
Wist je dat…
Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.
Handige checklist verhuizen
Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.
> Gebruik de handige checklist verhuizen
Veel gestelde vragen:
- Wat kost een makelaar?
- Wat kost een aankoopmakelaar?
- Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
- Hoe kan ik mijn huis zelf verkopen? (tips)
Meer informatie over:
- Een huis verkopen
- Een gratis waardebepaling
- Een huis kopen
- Je woning zelf aanbieden
- Je huis zelf verkopen (Stappenplan)
Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie