Wat is een online waardebepaling?
03 oktober 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Wat is een online waardebepaling?

Online waardebepaling

Tegenwoordig zie je dat veel makelaars informatie over de waarde van huizen op hun websites aanbieden. Veelal is dat een waarderapport of woningwaarderapport. Achter zo’n online waardebepaling zit enorm veel data over transacties bij jou in de straat of buurt. Alle woningdata wordt verwerkt in een rekenkundig model. Het betreft een geschatte waarde op basis van de kenmerken die al zijn ingevuld en/of die jij aanpast of aanvult.

> Ontvang gratis waarderapport

Hoe betrouwbaar is een online waardebepaling?

Zoals hierboven beschreven is een online waardebepaling een rekenkundig model. Zo’n model houdt geen rekening met een nieuwe badkamer of modernisering. Vaak worden er gemiddeldes genomen. Daarnaast kan de woonoppervlakte – tegenwoordig Gebruiksoppervlakte Wonen genoemd – (enorm) afwijken. Veel data over oppervlaktes komen uit de database van gemeentes zoals BAG. Deze oppervlaktes wijken soms enorm af van de werkelijkheid. Wil je goed vergelijken? Meet de woning dan op volgens de NEN 2580 meetinstructie zodat je zeker weet dat het klopt.

Staat de woonoppervlakte in het kadaster?

Nee, in het kadaster zijn geen woonoppervlaktes te vinden maar de oppervlakte van het perceel. In zo’n waarderapport is het perceel nagenoeg altijd correct ingevuld tenzij er sprake is van een afwijkende situatie. Denk hierbij aan deel-percelen, mandelige percelen of grond wat erbij is gekocht en niet is verwerkt in het kadaster.

Kan ik rechten ontlenen aan een online waardebepaling?

Gratis waardebepaling aanvragenNee, een online waardebepaling is puur indicatief en een geschatte berekening op basis van de ingevulde kenmerken. Zo’n waardecheck of waardeschatting is ervoor bedoeld om je een richting wat betreft de waarde aan te geven. Wil je exact weten wat jouw huis waard is? Nodig dan een makelaar uit voor een gratis waardebepaling. Ze komen graag langs om jou te vertellen wat je woning waard is en waarschijnlijk op zal brengen. Een andere mogelijkheid is om een taxateur te raadplegen.

Conclusie:

Een online waardebepaling is een rekenkundig model om de waarde van je huis in te schatten zonder dat er een makelaar of taxateur langskomt.

> Ontvang gratis waarderapport

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor