Wat is de waarde van mijn huis?
28 februari 2022 
in Vragen
1 min. leestijd

Wat is de waarde van mijn huis?

Waarde van mijn huis. 

De waarde van een huis is subjectief en voor allerlei uitleg vatbaar. Makelaars en taxateurs zijn er goed in de waarde vast te stellen. Daar hebben ze ook voor geleerd. Toch zie je in de praktijk dat hier verschillen inzitten. De waarde van een huis is dus niet objectief waarbij persoonlijke voorkeuren mee kunnen spelen.

De waarde van een huis wordt vaak bepaalt door de woning met andere (verkochte) woningen te vergelijken. Hierbij is oppervlakte en de grootte van het perceel enorm belangrijk. Ook de ligging, buurt en wijk speelt een grote rol.

Hoe kom ik aan de waarde van mijn huis?

Je kunt jouw woning vergelijken met andere verkochte woningen. Dit noemen we referenties. Deze gegevens kun je vastleggen in een Exel-bestand. Je moet dan wel de referentie woningen vanaf de datum verkoopt tot nu indexeren. Een woning die 2 jaar geleden is verkocht in een stijgende markt is nu meer waard.

Woningwaarderapport downloaden

Via onze website kun je eenvoudig en gratis een woningwaarderapport downloaden die een inschatting van de waarde van jouw woning geeft. Dat is een rekenkundige waarde die is gebaseerd op de referenties van vergelijkbare en verkochte woningen in jouw straat, buurt of wijk. Hierbij geldt dat, hoe meer woningen er zijn verkocht, des te betrouwbaarder het rapport. Het rapport kan dus ook (flink) afwijken wanneer er weinig woningen zijn verkocht.

Daarnaast houdt het waarderapport geen rekening met verbouwingen die je recent hebt uitgevoerd. De waarde van jouw huis is dus een samenspel van factoren. De makelaar of taxateur kan ook de waarde voor je vaststellen.

> > Klik hier om een gratis waarderapport te downloaden

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST


Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor