Wat doe ik als het energielabel niet klopt?
05 april 2021 
1 min. leestijd

Wat doe ik als het energielabel niet klopt?

Energielabel klopt niet.

Wanneer het energielabel niet meer klopt bij de huidige woning kun als eigenaar eenvoudig een nieuw energielabel aanvragen. Een energielabel aanvragen kan hier. De energieadviseur komt langs voor de opname en neemt de kenmerken van de woning op.

Denk hierbij aan:

  • Afmetingen en oppervlaktes
  • Aanwezige isolatie (Dak, muren en vloeren)
  • Installaties (CV en zonnepanelen)

Waar je het voorheen nog af kon met het online aanvragen van een energielabel is de regelgeving per 2021 aangepast. De woning moet fysiek worden opgenomen door een energieadviseur. De gegevens worden verzameld en er wordt een definitief energielabel uitgebracht.

Vraag nieuw energielabel aan

> Meer over een energielabel aanvragen

Nog steeds zijn er grote twijfels over het huidige energielabel maar de werkelijkheid wordt steeds beter benaderd en de verwachting is dat de betrouwbaarheid van energielabels steeds verder toenemen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor