Wat is een gelijkvloers huis?
11 april 2021 
1 min. leestijd

Wat is een gelijkvloers huis?

Gelijkvloers huis.

Dit is een huis gebouwd op één woonlaag of verdieping. Denk hierbij aan een woning voor senioren of een gelijkvloerse villa. Ook appartementen bestaan voor het merendeel uit een gelijkvloerse woonlaag of verdieping. Een gelijkvloers huis is dus een huis met alle kamers op dezelfde verdieping.

Seniorenwoningen

Deze woningen zijn vaak gelijkvloers. Dat heeft te maken met de mobiliteit wanneer je ouder wordt. Het traplopen wordt minder waardoor er de keuze voor een gelijkvloerse woning kan worden gemaakt.

Appartementen

Ook de meeste appartementen zijn gelijkvloers waarbij alle kamers zich op één vloer bevinden. Ook deze zijn zeer geschikt voor ouderen mits zich een lift in het appartementencomplex bevindt.

Met de vergrijzing neemt de vraag naar gelijkvloerse woningen in rap tempo toe maar het aanbod blijft achter. Hierdoor blijven ouderen vaak in een veel te grote woning wonen waardoor de doorstroming stagneert. Hierdoor stagneert ook de startersmarkt omdat ook de mensen die graag willen doorstromen gedwongen blijven wonen. Hierdoor komen er te weinig starterswoning vrij.

Bekijk aanbod woningen

> Huis verkopen via NLVERHUIST

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en energieadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor