Wat is een gratis waardebepaling?
06 augustus 2020 
1 min. leestijd

Wat is een gratis waardebepaling?

Een gratis waardebepaling is een onderbouwde schatting van de waarde van een huis door een makelaar uitgevoerd.

Een gratis waardebepaling wordt niet in een taxatierapport en mag als zodanig officieel niet worden omschreven. Een waardebepaling is geschikt voor de verkoop van de woning maar in de meeste gevallen niet voor een hypotheekaanvraag. Zorg er dus voor dat het doel helder is voordat je een makelaar of taxateur uitnodigt.

Hoe werkt zo’n gratis waardebepaling

Je vult het contactformulier op de website in of belt rechtstreeks met het makelaarskantoor om een afspraak te plannen. Vaak wordt de afspraak bevestigd en gaat de makelaar aan de slag om informatie over jouw woning te verzamelen. De makelaar komt op het afgesproken tijdstip langs en bekijkt de woning.

Hij/zij komt dan met een advies. In dit advies wordt besproken wat de makelaar de woning waard vindt, wat de verwachte opbrengst is en binnen welke periode het huis kan worden verkocht. Wanneer je hier zelf andere ideeën over hebt bespreek dat dan met de makelaar. Heb je meerdere makelaars uitgenodigd kun je vergelijken.

Waarom is een waardebepaling gratis?

De makelaar wil graag nieuwe opdrachten en een gratis waardebepaling is een mogelijkheid om in contact te komen met potentiële verkopers. Er zit dus wel degelijk een doel achter zo’n afspraak. Hij/zij wil graag de opdracht binnenhalen.

Uitleg tijdens de afspraak

Omdat de makelaar graag de opdracht binnenhaalt zal hij/zij tijdens de afspraak ook de werkwijze uitleggen. Hierbij moet je denken aan de media die je nodig hebt en op welke sites de makelaar jouw woning aan zal bieden. Wil je enkele werkzaamheden zelf uitvoeren kun je kiezen voor deeldiensten. Bespreek dit tijdens het gesprek. Ook de makelaars- en opstartkosten komen ter sprake waarbij er wordt uitgelegd wat je moet betalen en wat je daarvoor terugkrijgt.

Verschillen tussen waarde van makelaars

Over dit onderwerp heb ik een ander artikel geschreven. Makelaars kunnen afwijken in hun advies en beoordeling wat betreft de waarde van je huis. Ook courtage en verkoopstrategie is een punt waarop je makelaars kan vergelijken. Kies hierbij niet alleen voor de goedkoopste makelaar maar kijk naar het grote plaatje. Goedkoop is in de meeste gevallen nog steeds duurkoop en een makelaar met een goede verkoopstrategie verdient zich al snel terug. Ook wanneer deze iets duurder is. Klik hier voor het artikel makelaars geven verschillende waardes af, hoe kan dat? >>

Gratis waardebepaling aanvragen

Wees geen vreemde en vraag een gratis waardebepaling aan. Klik hier om een gratis waardebepaling aan te vragen of ga naar contact. Ben je in het bezit van een video van je woning? Dan kan je jouw woning gratis aanbieden via NLVERHUIST. Ga hiervoor naar woning plaatsen >>

Overige informatie

Meer over huis verkopen >>

Gratis waardebepaling aanvragen >>

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en bouwkundige keuring

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor