Wat is een No Cure No Pay makelaar?
22 januari 2021 
2 min. leestijd

Wat is een No Cure No Pay makelaar?

No Cure, No Pay Makelaar.

Een No Cure No Pay makelaar is een makelaar die werkt op basis van No Cure, No Pay. Kort gezegd; Geen resultaat is geen kosten! Hierbij neemt de makelaar het risico dat er geen koop en verkoop tot stand komt en niets heeft verdiend. Toch klopt dit niet altijd.

Makelaars berekenen verschillende kosten zie ook het artikel:

Tips over makelaarskosten en courtage >>.

Hierbij moet je denken aan courtage en opstartkosten. De courtage wordt betaald via de notaris en de opstartkosten veelal vooraf. Op basis van No Cure, No Pay zou dit betekenen dat de verkoopmakelaar ook het risico neemt voor de opstartkosten maar dat is vaak niet het geval.

De No Cure, No Pay geldt meestal alleen voor de courtage, dat is de vergoeding voor de werkzaamheden van de makelaar. De opstartkosten bestaan uit media en promotie. Die moeten vaak alsnog betaald worden mocht de woning worden ingetrokken. Let daarop wanneer je met een No Cure, No Pay makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten

Wanneer er intrekkingskosten worden berekend kunnen we niet meer spreken van No Cure, No Pay. Intrekkingskosten zijn de kosten die je moet betalen wanneer je de opdracht intrekt. Let erop dat er vaak een minimale termijn is opgenomen in de bemiddelingsovereenkomst. Dat is ook logisch want wanneer je de opdracht na een maand in wilt trekken heeft de makelaar kosten gemaakt. Hij/zij heeft dan onvoldoende tijd gekregen om de opdracht tot verkoop tot een succes te maken.

Leg afspraken vast

Duidelijke afspraken waarin tijd, geld en de manier van intrekken wordt vastgelegd in de opdracht tot dienstverlening (bemiddelingsovereenkomst) voorkomen problemen achteraf. De makelaar moet tijd en energie in de opdracht stoppen en moet wel voldoende kansen krijgen op het huis goed te kunnen verkopen. Leg ook vast of, en hoeveel er aan opstartkosten betaald moet worden en wanneer de verkoper die moet betalen. Duidelijkheid en vastleggen van de afspraken is hierbij het kernpunt.

Makelaars vergelijken

Als verkoper ga je vaak verschillende makelaars vergelijken. Zorg ervoor dat je geen appels met peren vergelijkt en maak desnoods een lijstje waarop je de voor- en nadelen schetst. Kies niet altijd voor het goedkoopste want kwaliteit kan je juist veel meer opleveren dan een paar honderd euro aan opstartkosten. Wij jij kosteloos je huis online aanbieden? Dat kan (naast de makelaar) ook via NLVERHUIST. Klik hier voor meer informatie >>.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en aankoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor