Wat is jouw eerste indruk van een makelaar?
23 september 2019 
3 min. leestijd

Wat is jouw eerste indruk van een makelaar?

Eerste indruk van een makelaar bepalend.

Verkoopmakelaar inschakelenWe hebben het vaak over een eerste indruk. De eerste indruk van een huis maar ook de eerste indruk van een makelaar. Te laat komen, onvoorbereid of netjes op tijd met een compleet dossier om de verkoper eerlijk en goed te kunnen informeren en adviseren. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt.

De eerste indruk van een makelaar

Dit is misschien wel het punt waarmee je als makelaar de meeste indruk maakt. Netjes op tijd, er netjes uitzien, vriendelijk en goed voorbereid. Daar scoor je mee. In het eerste contact oordelen we razendsnel. Dat kan zowel positief dan negatief zijn. Een eerste blik, de manier van hand schudden of zelfs ruiken kan bepalend  zijn voor de keuze.

Keuze op gevoel

Wanneer ik een verkoper vraag waarom hebben jullie voor ons gekozen komt vaak het woord “gevoel” in het gesprek voor. Het gaat niet altijd om geld of een mega verkoopplan maar het gevoel wat je de verkopers geeft. Dat is vergelijkbaar met een huis. Is het eerste gevoel niet goed? Dan maak je geen schijn van kans.

Goed voorbereid

Wanneer een verkoper meerdere makelaars uitnodigt kan het gevoel bij bevoorbeeld twee makelaars goed zijn. Dan tellen ook de andere aspecten mee en kan een gedegen verkoopplan of de manier waarop die ene makelaar het aanpakt de doorslag geven. Toch is het vertrouwen de basis voor een goede samenwerking. Als verkoper wil jij een goed gevoel bij een makelaar en het vertrouwen dat hij/zij het beste met je voor heeft.

Veel  keuze makelaars

Als verkoper heb je tegenwoordig enorm veel keus aan makelaars. Door het afschaffen van de beediging en de stijgende woningmarkt lijkt het wel alsof iedereen ineens makelaar wilde worden. Het is natuurlijk ook een fantastisch mooi vak maar er zijn grote verschillen. Dat wil niet zeggen dat het ene goed is en het andere fout. Elke makelaar zal op zijn of haar beurt z’n best doen. Het gaat erom welke makelaar het beste bij jou/jullie past.

Welke makelaar past bij jou?

Mensen en dus ook verkopers identificeren zich met elkaar. Dat geldt ook verkopers en makelaars. De ene makelaar past nou eenmaal bij jou dan de andere. Dat heeft enerzijds met de uitstraling van de makelaar te maken maar ook met de categorie waar jouw huis in valt. Je ziet vaak dat een bepaalde doelgroep weer bij een bepaalde makelaar terechtkomt.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Veel in de buurt verkocht

Een ander punt waarop verkopers een makelaar selecteren is het aantal verkopen in een straat of buurt. Dat valt onder de noemer vertrouwen. Doordat de makelaar veel in de buurt heeft verkocht geeft dat verkopers weer vertrouwen.

De prijs

Een klein percentage kiest voor een makelaar met de laagste makelaarskosten. Op zich zijn die kosten minder belangrijk als die makelaar meer uit de verkoop haalt. Dat is lastig meetbaar en ook niet altijd transparant.

Hoe verkoopt de makelaar m’n huis

Voor sommige verkopers is het belangrijk dat elk detail van het verkoopproces van tevoren duidelijk wordt gecommuniceerd. Anderen vinden alles prima als de makelaar maar een goede prijs realiseert. Zoveel mensen zoveel wensen.

Recensies van makelaars

Er is een tijd geweest dat makelaars zich hiermee konden onderscheiden maar dat wordt steeds lastiger. Daarnaast heb je geen idee hoe die recensies tot stand zijn gekomen. Ik ga daar niet te diep op in maar adviseer verder te kijken dan je neus lang is. Zoek altijd naar een negatieve recensie en kijk hoe die is opgelost. Ieder mens maakt fouten dus ook een makelaar. Het gaat erom hoe de makelaar de fout oplost. Zoek ook naar videoreviews, deze geven je vaak een betere indruk dan tekst en een cijfer.

Makelaars vergelijken

Het blijft lastig om makelaars te vergelijken omdat ze op het oog allemaal hetzelfde doen. Dat is maar ten dele waar. Waar moet je nou op vergelijken? Ik zeg altijd; Volg je gevoel. Je moet vertrouwen in de makelaar hebben en dan komt het goed. Vraag je af of de makelaar bij je past en of je verwacht dat die makelaar de kijkers van jouw huis netjes zal behandelen.

Welke makelaar kies je

Welke makelaar je ook kiest het gaat erom dat jij er een goed gevoel bij hebt. Jouw (meestal) grootste financiële bezit geef je in handen van een makelaar. Dan moet er wederzijds vertrouwen zijn en daarbij kan zo’n eerste indruk doorslaggevend zijn.

Onmisbare tips huis verkopen >

> Meer over huis verkopen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Aankoopmakelaar en hypotheekadviseurs

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor