Wat zijn de voorspellingen van de huizenprijzen de komende jaren?
23 augustus 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Wat zijn de voorspellingen van de huizenprijzen de komende jaren?

Voorspelling huizenprijzen komende jaren

Verkoopmakelaar inschakelenVeel woningmarkt kenners voorspelden vanwege Covid-19 dat de woningmarkt zou stagneren en de prijzen zouden dalen. Ik kan me nog goed de berichten van banken herinneren. Echter de prijzen zijn ondanks Corona maar blijven stijgen en er lijkt geen einde aan te komen. Voorspellingen zijn ook maar een soort prognose en blijken dus soms flink af te wijken van de werkelijkheid. We leven dan ook in een bijzondere tijd en resultaten uit het verleden geven geen enkele garanties voor de toekomst. Toch zijn de verwachtingen over het aanbod koopwoningen laag, dat is een nadeel voor kopers. De voorspellingen zijn dat de huizenprijzen de komende jaren nog wel even zullen stijgen. Dat heeft alles te maken met de lage rente en het aantal nieuwbouwwoningen dat achterblijft bij de vraag.

Is dit het juiste moment om mijn huis te verkopen?

Je zou zeggen van wel maar wanneer je weer op zoek gaat naar een ander huis zit je in hetzelfde schuitje. Het voordeel bij een huis verkopen heeft weer een nadeel bij een huis kopen. Per saldo heb je hier weinig aan wanneer je geen ander geschikt huis kan vinden of daar extreem veel voor moet betalen. Je zou kunnen overwegen om een verkoopmakelaar om een waardebepaling van jouw huis te vragen om in te schatten wat de huidige waarde is. Deze wordt door de meeste makelaars gratis uitgevoerd en geeft je meer inzicht in jouw mogelijkheden.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Is dit het juiste moment om een huis te kopen?

Je zou zeggen van niet maar wanneer de prijzen maar blijven stijgen wordt het misschien helemaal een drama om nog iets te kunnen kopen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je de zoektocht starten. Raadpleeg de aankoopmakelaar voor advies.

Meer over huis kopen >

> Ga naar aankoopmakelaar

Kan ik de overwaarde meenemen?

De overwaarde die je hebt opgebouwd is mooi meegenomen wanneer je een huis gaat kopen. Sterker nog, deze heb je waarschijnlijk nodig om te overbieden. Afhankelijk van hetgeen, en waar je een huis koopt kan de overwaarde een bepalende factor zijn. Overleg met je hypotheekadviseur wat slim is om te doen.

Zijn de huizen in het buitengebied goedkoper?

Er zijn plekken in Nederland waar nog wel aanbod is te vinden, met name in het buitengebied liggen er kansen ook al wordt dit snel minder. De woningprijzen zijn hier vaak iets lager. Je ziet een uittocht van de grote steden naar het platteland. Denk eraan dat je hiermee niet de enige bent die deze stap zet.

Wat kunnen we van de huizenprijzen verwachten?

Beste hypotheekadviseurDe verwachting is dat de huizenprijzen de komende jaren nog zullen stijgen. De ambitie is groot om snel en veel te bouwen maar op de één of andere manier lukt dit niet. Ook het tekort aan bouwvakkers en bouwmaterialen kan flink roet in het eten gooien. Daarnaast speelt er nog altijd de milieuproblematiek waar we de komende jaren mee te maken krijgen. De voorspelling is dan ook dat de huizenprijzen de komende jaren blijven stijgen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor