AANTREKKELIJK HUIS VERKOOPT SNELLER
19 september 2019 
3 min. leestijd

AANTREKKELIJK HUIS VERKOOPT SNELLER

Is jouw huis aantrekkelijk genoeg voor kopers?

De meeste verkopers vinden hun eigen huis de mooiste in de straat, dat is ook logisch anders had je dat huis waarschijnlijk nooit gekocht en naar je eigen smaak ingericht. Maar toch wil ik je een vraag stellen.  Zou jij een afspraak voor bezichtiging maken op basis van de presentatie en de vraagprijs? NEE? Dan is er werk aan de winkel.

Balans

Misschien vind je dit een rare vraag maar deze is vreselijk belangrijk. Kijk eens kritisch naar je huis en de presentatie. Dat doen de woningzoekers namelijk ook, dat begint online. Vaak wordt er direct een link gelegd tussen presentatie en vraagprijs. Wat moet ik betalen en wat krijg ik ervoor, de balans hierin moet goed zijn. Met andere woorden; Is jouw huis aantrekkelijk genoeg om een afspraak voor bezichtiging te maken.

De praktijk

Kopers zijn op zoek naar een aantrekkelijk huis. Wanneer jouw huis niet aantrekkelijk genoeg is zullen de meesten online doorklikken naar een ander huis. Jammer, gemiste kans! De eerste indruk is verpest. Dat klinkt hard maar zo is het ook. De eerste indruk zegt alles. Dan heb ik het niet alleen over de plaatjes maar ook over de rest.

Wat te doen

Bekijk je huis eens kritisch, vraag advies aan vrienden of familie. Bekijk de presentatie samen met anderen en vraag naar hun mening. Zoveel mensen zoveel wensen maar misschien kun je hier iets uithalen. Elk detail telt.

Styling advies

Ik heb gemerkt dat in een verkopersmarkt veel verkopers het onzin vinden om in een verkoopstylist te investeren. Maar heb jij ooit een beschadigde auto in een showroom gezien? Of een auto waar de lak bijna vanaf was? Nee, natuurlijk niet. De autoverkoper wil de auto zo aantrekkelijk mogelijk maken. Je moet verliefd worden op een auto en het gevoel hebben dat de auto goed is onderhouden. De styliste kan ervoor zorgen dat online kijkers verliefd worden. Wanneer je dat bereikt volt er een afspraak voor bezichtiging en daarmee een goede kans op verkoop.

Onmisbare tips huis verkopen >

> Ga naar verkoopstylist

Eenmaal binnen

Wanneer een kijker eenmaal binnen is komt het gevoel om de hoek kijken. Loszittende plinten of gordijnen die stuk zijn of een barst in een raam zorgt voor afleiding en een minder goed gevoel. Dat is meestal een optelsom. Ze willen een leuk en aantrekkelijk huis zien maar geen werkzaamheden die ze allemaal nog uit moeten voeren nadat ze het huis gekocht hebben.

Jouw huis

Dat geldt ook voor jouw huis, niet alleen de presentatie moet TOP zijn maar de woning moet ook goed zijn onderhouden. De meeste kopers kunnen hier niet doorheen kijken en haken al snel af. Sterker nog, de gemiddelde koper is op zoek naar een huis dat zoveel mogelijk af is. Zorg ervoor dat je huis goed is onderhouden. Schilderwerk, plinten, sauzen en kit-werk kost over het algemeen niet zoveel als je dit zelf doet. Wanneer je geen tijd hebt besteed dit dan uit.

Kortom

Staat je huis in de verkoop en lukt het niet om te verkopen? Kijk dan in eerste instantie eens kritisch naar de presentatie. Is die aantrekkelijk? Is de vraagprijs acceptabel? Pas dit aan waar mogelijk. Alles wat je de afgelopen periode hebt gedaan heeft niet gezorgd voor een succesvolle verkoop. Doe iets met dit advies. Kijk ook naar de woning zelf. Is het goed onderhouden en netjes opgeruimd, zoals gezegd; is het aantrekkelijk voor kopers? Zo niet, doe er dan wat aan.

Huis verkopen

Wil je meer informatie over een huis verkopen? Met een mooie en aantrekkelijke presentatie? Vraag dan nu een gratis waardebepaling aan of ga naar meer informatie over een huis verkopen.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor