Hoe krijg je meer sfeer in huis bij het verkopen?
18 september 2019 
2 min. leestijd

Hoe krijg je meer sfeer in huis bij het verkopen?

MEER SFEER IN JE HUIS BIJ VERKOPEN.

Het interieur speelt een grote rol bij een huis verkopen. Je kunt vaak door een paar kleine aanpassingen al een groot verschil in sfeer creëren. Hierdoor voelen de kijkers zich meer thuis omdat het huis er gezellig uitziet en voelt. Een aantal tips om meer sfeer in je woning krijgen.

Sfeer in de woonkamer

De woonkamer is een belangrijke ruimte waar je het grootste gedeelte verblijft. Hier kom je via de entree/hal ook vaak als eerste binnen. Zorg er dus voor dat je woonkamer er gezellig uitziet zodat kijkers zich sneller thuis voelen. Dit kan doen door kussens, plaids en een vloerkleed toe te voegen aan het interieur. Hiermee breng je kleur in de woning en pas je de sfeer naar eigen wens aan. Je zou kunnen overwegen een verkoopstylist in te schakelen indien je daar zelf moeite mee hebt.

Onmisbare tips huis verkopen >

> Ga naar verkoopstylist

Meer groen in je huis

Meer groen of een mooie bos bloemen doet het altijd goed. Daarmee voelt de kijker zich vaak wat meer welkom en het ziet er gezelliger uit. Naast sfeer creëren zuiveren de planten ook de lucht die je inademt. Maak zelf op basis van de ruimte die je hebt de keuze of je voor één grote plant of planten kiest, of een paar kleine. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook. Wanneer je geen groene vingers hebt zou je kunnen kiezen voor een cactus of vetplantje.

Sfeervolle accessoires

In veel gevallen moeten de verkopers opruimen en spullen weghalen voordat de fotograaf komt om de woning te fotograferen. Daardoor kan het soms wat leeg lijken. Je brengt hiermee de ruimtes goed in beeld maar het kan ontbreken aan sfeer. Overweeg een paar vazen, fotolijstjes of kaars-houders neer te zetten. Overdrijf niet want te veel werkt juist averechts. Een paar accessoires is voldoende. Zorg ervoor dat alles in balans is.

Kleurkeuze

De muur maakt onderdeel uit van je interieur en zijn vaak grote oppervlaktes in het gehele plaatje. Neutrale (witte) muren doen het altijd goed, met accessoires breng je het geheel op kleur. Vind je dit saai overweeg dan bijvoorbeeld twee vaste kleuren te gebruiken zodat het één geheel wordt. Gebruik lichte kleuren zodat de woning groter lijkt. Zoek hierin zelf de balans tussen warm en neutraal. Stem de kleuren, accessoires en de planten op elkaar af. Creëer rust en eenheid in je huis. Denk hierbij ook aan de meubels die in je woning staan. Stem alles op de juiste manier op elkaar af.

De presentatie

Denk eraan dat je in de fotopresentatie alle ruimtes achter elkaar ziet wanneer je doorklikt. Te veel verschillende kleuren geeft onrust in de hoofden van degenen die de presentatie bekijken. Daarnaast zien ze werk omdat ze misschien alle kamers neutraal willen maken. Wit of lichte kleuren geeft eenheid in de presentatie. Wanneer het ene plaatje donkerblauw is en de volgende knalgeel geeft dat onrust. Dat wil niet zeggen dat je het hele huis aan moet sauzen maar eenheid en balans zorgt voor een mooiere presentatie en vaak een snellere verkoop tegen een hogere opbrengst bij een huis verkopen.

Tot slot

Sfeer creëer je vaak al door een paar kleine aanpassingen te doen en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sommige mensen hebben daar een enorm gevoel voor en anderen weer niet. Mocht je hulp nodig hebben of twijfel je over jouw huis, schakel dan een stylist in.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor