De zin en onzin van een stylist
09 februari 2021 
3 min. leestijd

De zin en onzin van een stylist

Een stylist of styliste inschakelen

Over het algemeen worden deze twee woorden door elkaar gebruikt en deze persoon kan zowel een man als vrouw zijn.

De zin en onzin van een stylist

In tijden waarin huizen snel worden verkocht zijn er verkopers die tips en adviezen van een stylist maar onzin vinden. Het huis wordt toch wel verkocht en waarom zou je daar extra geld voor uitgeven? Dat is dan jammer, verkeerd gedacht! De stylist zorgt ervoor dat er mensen binnenkomen waarna de makelaar z’n werk kan doen. Hiermee wordt de presentatie naar een hoger niveau getild waarmee jij als verkoper een enorm voordeel behaald ondanks een verkopersmarkt.

Doorheen kijken

Ze moeten er maar doorheen kijken hoor ik af en toe van een verkoper. Dat is nou juist het probleem. Dat kunnen de meeste mensen niet. Daarnaast woon je vaak al zolang in een huis dat je zelf bepaalde zaken ook niet meer ziet. Een onafhankelijk iemand zoals de stylist biedt hulp.

Een stylist is toch duur?

Over het algemeen vallen de kosten van een stylist enorm mee en staan in schril contrast tot hetgeen je er uiteindelijk voor terugkrijgt. Een mooiere presentatie zorgt voor meer kijkers. Meer kijkers zorgt voor druk waardoor je de beste biedstrategie kan hanteren. Dat is wat je wilt. Zoveel mogelijk geïnteresseerden binnenhalen. Daarvoor zet je de styliste in.

Moet ik m’n hele huis aanpassen?

Met kleine aanpassingen maak je vaak al een enorm verschil waardoor je een betere presentatie krijgt. Een mooi opgeruimd en strategisch ingericht huis ziet er beter uit trekt nou eenmaal meer kijkers. Die selectie begint al online, zorg dat je positief opvalt.

Sneller verkocht

Over het algemeen zijn netjes ingerichte huizen sneller verkocht. Dat geldt voor goede en slechte tijden. De manier hoe mensen naar een woning kijken is niet veranderd. Ook in een goede tijd blijven mensen kritisch maar zijn bereid om meer te betalen. Dat is het enige verschil.

Hogere opbrengst

Door styling ontvang je in de meeste gevallen een hogere prijs voor je huis. Je hoeft niet je hele huis overhoop te halen om het gewenste resultaat te behalen. Een bank anders zetten, ruimtes laten zien en persoonlijke spullen weghalen kan al een mega verschil maken. Met een relatief kleine investering behaal je een optimaal resultaat.

Het lege huis

Lege huizen zijn dramatisch om te presenteren laat staan om een maximale prijs eruit te halen. Gemiddeld brengen deze huizen een stuk minder op dan mooi ingerichte huizen. Dat kan ook met spullen van de kringloop of karton. Ja, karton! Je kan de woning inrichten met kartonnen meubelen of zelfs gecombineerd met kringloopspullen. Kijkers zien dan beter hoe de woning kan worden ingericht en welke ruimte ze overhouden nadat er een bed in is geplaatst. Er is enorm veel mogelijk wanneer je gaat voor een mooie presentatie met het beste resultaat.

Verschil verkoop- en interieurstyling

Tussen verkoop- en interieurstyling zit een groot verschil. Verkoopstyling pas je toe als bij een huis verkopen. Je maakt de woning zo netjes mogelijk voor een mooie presentatie die je geld oplevert. Interieurstyling wordt vaak toegepast wanneer je de huidige of “nieuwe” woning aan wilt passen naar jouw wensen.

Ga naar overzicht stylist en styling >>

Styling op afstand

Via NLVERHUIST kan je ook voor weinig geld een styliste inschakelen die op afstand met je meekijkt. Verkoper of diens makelaar maakt van elke ruimte duidelijke foto’s op volgorde van binnenkomst. De styliste gaat ermee aan de slag en komt met een advies op maat waarvan je een adviesrapport ontvangt. Dit is de nieuwste techniek voor snel en goed advies op afstand. Meer weten?

Bekijk het artikel: Hoe verkoop ik beter mijn huis >>

Kortom

Styling advies is eigenlijk onmisbaar bij het verkopen van een huis. We hebben het dan over verkoopstyling voor de mooiste presentatie en het beste resultaat. Het is zeker een kleine investering waard want die haal je er dubbel en dwars weer uit.

Meer artikelen:

Kleine aanpassingen beter verkocht >>

Leeg huis verkopen en inrichten met karton >>

Verkoopstyling voor een snellere verkoop van je woning >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en aankoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor