Moeten persoonlijke foto’s echt weg?
02 februari 2021 
2 min. leestijd

Moeten persoonlijke foto’s echt weg?

Persoonlijke foto’s opruimen.

Mijn antwoord hierop is volmondig ja! Het woord persoonlijk heeft betrekking op de verkoper(s) en laat daarmee zien dat dit het (t)huis is van de bewoner. Als woningzoeker wil je juist dat je binnen kijkt in je potentiële nieuwe huis. In je hoofd ben je dan al bezig met inrichten. Persoonlijke foto’s leiden dan af.

Verbeelding

Kopen en verkopen heeft te maken met verbeelding en psychologie. Als verkoper maak je het zo mooi mogelijk om de “online” kijker te verleiden een afspraak te maken. Daarvoor moet je het spel der verleiding wel begrijpen en goed toepassen anders werkt het niet. Dat wil niet zeggen dat je huis onverkoopbaar wordt door persoonlijke spullen maar kijkers worden hierdoor afgeleid.

Afleiding

Persoonlijke foto’s en spullen, ik heb al redelijk wat meegemaakt in de makelaardij zoals bezichtigers uitgebreid staan kijken of ze de personen op de foto’s herkennen. Of gewonnen bekers of artikelen aan de wand proberen te lezen. Als makelaar ben je net bezig met je verhaal en plots ligt de focus op wat anders. Dat willen makelaars niet.

Focus op het huis

De focus moet op het huis liggen, niet op de spullen. Natuurlijk haal je het huis niet leeg maar spullen die te veel afleiden adviseren we om weg te halen. Persoonlijke foto’s is er daar één van. Dat zie je soms ook in presentaties, de bloemenvaas of het schattige bankje in beeld. Als makelaar wil je het huis verkopen, niet het interieur.

Kijk er maar doorheen

Natuurlijk ben je trots op je kinderen, kleinkinderen en overige vrienden en bekenden maar bij een huis verkopen is het slimmer deze weg te halen. Daarover zijn de meningen natuurlijk verdeeld, kopers moeten er maar doorheen kijken is een veel gehoorde opmerking. En dat kunnen ze juist niet dus wees slim en gebruik de informatie die je krijgt van de makelaar of stylist.

Persoonlijke foto’s online?

Daarnaast wil je niet dat je kinderen of kleinkinderen op de woningpresentatie van websites komen te staan. Natuurlijk kun je met Photoshop veel doen maar even een ander schilderij of wat fleurige schilderijen terughangen is vaak een kleine moeite. Per slot van rekening moet je ze toch inpakken wanneer je gaat verhuizen.

Verkoopstyling

Weet je niet precies wat je wel of niet weg moet halen kun je via ons een verkoopstyliste inschakelen. Je maakt duidelijke foto’s vanuit elke hoek en van elke ruimte. Je begint op volgorde van binnenkomst en gaat zo het hele huis door. Deze foto’s deel je met de styliste waarna je binnen enkele dagen advies op maat per mail ontvangt.

Bekijk hiervoor het artikel: Kleine aanpassingen, sneller verkocht >>

Verbeelding

Als kijker wil je de verbeelding laten spreken en ben je vaak al bezig met het inrichten van de “nieuwe” woning. Persoonlijke spullen zitten dit proces in de weg. Wanneer ze dan eenmaal binnen zijn hebben ze het gevoel inbreuk te maken op de privacy van een ander. Ze moeten juist het gevoel hebben hun “nieuwe” toekomstige woning te betreden. Nu je deze kennis tot je hebt genomen kun je daar een groot voordeel mee doen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor