Hoe krijg ik mijn woning van internet af?
25 mei 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Hoe krijg ik mijn woning van internet af?

Woning van internet afhalen.

Tegenwoordig worden woningen in de meeste gevallen aangeboden via internet. Zo zijn er diverse websites waar je als consument of makelaar je huis kan plaatsen. Toch doen kopers en verkopers na de overdracht weleens een verzoek om de woning offline te halen maar lukt dat ook?

Wanneer de woning rechtstreeks op een website wordt geplaatst heb jij zelf of de makelaar toegang tot de presentatie en promotie. In veel gevallen kan de woning dan makkelijk offline worden gehaald. Dan moet die mogelijkheid wel worden geboden. Indien dit niet het geval is, is een bericht aan het desbetreffende bedrijf met bijbehorende website vaak voldoende om de woning te verwijderen.

Funda

Verkoopmakelaar inschakelenIndien makelaars hun huizen op Funda plaatsen is er een rechtstreekse verbinding en toegang tot hun aangeboden woningen. De status wordt via het CRM-systeem aangepast en wanneer de woning is verkocht krijgt het (na enige tijd) de status “verkocht”. Woningen op Funda blijven 1 jaar na definitieve verkoop en aangepaste status zichtbaar. De makelaar kan van tevoren alvast de media zoals foto’s en plattegronden verwijderen. Toch blijft er in de database van diverse systemen informatie achter.

Spiderwebsites

Tegenwoordig zijn er ook veel spider-websites. Die halen dagelijks data op van te koop staande woningen. Hier wordt vaak maar een gedeelte van de presentatie getoond. Je woning van dit soort websites afhalen is lastiger omdat je hier (maar ook de makelaar) geen rechtstreekse toegang toe hebt. Wanneer je jouw woning nog ergens online ziet staan is het slim om te reageren op je eigen woning met het verzoek deze weg te halen.

Social Media

Ook via Social Media worden de woningen vaak aangeboden en gedeeld. Wanneer telkens hetzelfde bericht wordt gedeeld kan degene die hem heeft geplaatst verwijderen. Dit kan zowel de consument als makelaar zijn. Dit geldt niet voor berichten die je zelf niet hebt geplaatst. Wanneer anderen jouw woning plaatsen heb je daar geen toegang toe. Besef dus goed wat je via welk kanaal en op welke manier je iets deelt via Social Media.

YouTube

Beste hypotheekadviseurVeel makelaars plaatsen de woning op YouTube die daar eindeloos blijft staan. Ook wanneer jij je huis na enkele jaren wilt verkopen kan het voorkomen dat de oude presentatie nog op YouTube staat. Een bericht aan de makelaar om de woning te verwijderen is dan voldoende. Ook andere YouTube-accounts of websites kunnen video’s van makelaars overnemen. Hier heb je dus geen toegang toe om ze te verwijderen. Er kleeft dus altijd een risico aan wanneer je niet wilt dat data van jouw huis op YouTube blijft staan.

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor