Hoe kun je zelf de verkoopprijs van een huis opvragen?
28 februari 2022 
2 min. leestijd

Hoe kun je zelf de verkoopprijs van een huis opvragen?

Zelf verkoopprijs huis opvragen.

Tegenwoordig zijn veel kopers op zoek naar een huis. Het gevolg is dat er vaak (flink) wordt overboden. Makelaars geven vaak de transactieprijs niet prijs aan de andere bieders. Op dit moment wordt er gewerkt om dat te veranderen. Toch kun je zelf ook proberen de transactieprijs te achterhalen maar hoe doe je dat?

Verkoopprijs opvragen via Kadaster

Het kadaster registreert alle transacties van huizen die er binnen Nederland plaats vinden. Ook als consument kun je deze informatie opvragen. Diverse producten zijn aan te vragen via de website Kadasterdata. Denk hierbij aan een koopsommenoverzicht of de verkoopprijs van een huis.

Ga naar Kadaster

Ga naar https://watismijnhuiswaard.com/kadasterdata/ voor meer informatie.

Denk eraan dat de gegevens van het kadaster vaak enige tijd achterlopen en je als consument niet direct over de verkoopprijs van een huis kan beschikken. Je kunt via een partner van ons ook een waardebepaling aanvragen, gratis en vrijblijvend.

De aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar inschakelen

Is er een aankoopmakelaar bij het bieden betrokken kan deze misschien iets voor je betekenen. Verkoopmakelaars melden de woningen af waarmee ze de status verkocht krijgen. In de periode dat de woning verkocht onder voorbehoud staat zijn er ook vaak voor aankoopmakelaars geen data beschikbaar. Misschien dat de aankoopmakelaar goede contacten heeft met de verkoopmakelaar en wil hij/zij deze na de wettelijke bedenktijd vrijgeven.

De taxateur

Ook taxateurs beschikken net zoals makelaars over veel data en historische prijzen over huizen. Ook een taxateur kun je vragen naar hetgeen de verkoopprijs van een bepaald huis is geweest. Hiervoor geldt eveneens dat deze data vaak later pas ter beschikking wordt gesteld.

Transparante verkoopprijzen

De woningmarkt vraagt om transparantie waarbij andere bieders kunnen zien wat er is geboden. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze data op een later tijdstip verplicht worden om openbaar te maken. Op het moment van schrijven van dit artikel is dat nog niet het geval. Toch kun je altijd de verkoopmakelaar vragen deze data aan jou te verstrekken. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Conclusie:

Via verschillende kanalen kun je transactieprijzen van woningen opvragen maar er zit vaak wat vertraging in wanneer de woning “onder bod” is, of verkocht.

Bekijk ook het artikel: Wat betekenen de verschillende waardes bij een huis.


Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor