LANDELIJKE OPEN HUIZEN DAG NOG STEEDS EEN SUCCES?
06 oktober 2019 
2 min. leestijd

LANDELIJKE OPEN HUIZEN DAG NOG STEEDS EEN SUCCES?

Landelijke open huizendag onverminderd succes volgens NVM.

Verkoopmakelaar inschakelenVolgens makelaarsvereniging NVM hebben afgelopen zaterdag 5 oktober meer dan 68.000 mensen een woning bekeken die meedeed aan de Landelijke Open Huizen Dag.

Op zo’n dag kunnen woningzoekers zonder afspraak een kijkje nemen bij de woningen die meedoen. De rondleiding wordt gedaan door de eigenaren of bewoners. Soms worden er familie of vrienden ingezet voor hulp. Volgens NVM is zo’n Open Huizen Dag een belangrijke stap in de zoektocht naar een woning maar er zijn ook andere signalen.

Animo wordt minder

Door het dalende aanbod loopt ook de animo om mee te doen met een Landelijke Open Huizen Dag terug. Dat is al enkele jaren zo en zal nog wel even doorzetten. Immers, de woning wordt snel verkocht en is niet meer afhankelijk van een Open Huizen Dag. Voor woningen die minder populair zijn en langer te koop staan is dit  een mooie kans op extra bezoekers.

Onverminderd succes

NVM noemt dit een onverminderd succes maar wat moet je als brancheorganisatie ook anders zeggen. Wanneer je alle makelaars zou vragen wat ze hiervan vinden zal je waarschijnlijk te horen krijgen dat de interesse om mee te doen aan een Landelijke Open Huizendag afneemt.

Toch een mooi moment om te kijken

Deze dag is toch een mooi moment om te kijken en te vergelijken. Wat koop je voor een bepaald bedrag in een bepaalde stad, dorp of wijk. Hoeveel van dit soortgelijke woningen staan er te koop en hoe zin ze er in de praktijk uit. En net zo belangrijk, hoeveel mensen komen er op bepaalde huizen af en welke huizen zijn het populairst. Wanneer je aan het begin van de zoektocht staat kun je hiermee een stukje ervaring opdoen.

Er worden altijd huizen verkocht

Dit roep ik al jaren, ook in de slechte tijd. Tijdens zo’n dag worden er altijd huizen verkocht. Wanneer je niet meedoet zou je dit als een gemiste kans kunnen zien maar je moet het maar leuk vinden. Van 11:00 tot 15:00 uur mensen rondleiden of in het slechtste geval wachten tot er iemand komt, of juist niet.

Conclusie:

Door het dalende aanbod neemt ook het aantal woningen tijdens de Landelijke Open Huizendag af. Op zich logisch natuurlijk. Of de populariteit af- of toe zal nemen moet de toekomst uitwijzen. Het woningtekort en de snelheid van verkopen zorgt er in ieder geval voor dat er steeds minder huizen meedoen. Huizen worden ook zonder de Landelijke Open Huizendag verkocht maar voor makelaars is het ook makkelijk dat de verkopers zelf de rondleidingen doen. De piek in het aantal verkopen heeft er ook mee te maken dat makelaars woningen juist net vóór dit open huis online plaatsen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor