Moet een koopovereenkomst worden ingeschreven in kadaster?
24 januari 2021 
1 min. leestijd

Moet een koopovereenkomst worden ingeschreven in kadaster?

Koopovereenkomst inschrijven bij kadaster.

Nee, een koopovereenkomst hoeft niet in het kadaster te worden ingeschreven maar het kan wel verstandig zijn om dit te doen.

Hierover ontstaat nogal eens onduidelijkheid over. Klanten stellen vaak de vraag: Maar dat gebeurt toch altijd? Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de koopovereenkomst en akte van levering, ook wel leveringsakte genoemd. De akte van levering wordt door de notaris opgemaakt en wordt ingeschreven in het kadaster. De koopovereenkomst wordt door de makelaar (of notaris) opgemaakt en hoeft niet te worden ingeschreven in het kadaster. De koopovereenkomst wordt wel aan de akte van levering gehecht en samen met deze akte bewaard.

Bekijk ook artikel: Verschil tussen koopovereenkomst en leveringsakte >>

Als koper maar ook als verkoper kun je ervoor kiezen de koopovereenkomst ook in te schrijven in het kadaster. Dat biedt je bescherming tegen derden. Meer weten over het inschrijven van de koopovereenkomst in het kadaster? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb een volledig artikel geschreven over het inschrijven van de koopovereenkomst in het kadaster en wat de voor- en nadelen zijn van deze inschrijving.

Voor- en nadelen inschrijven koopovereenkomst in kadaster >>

Ben je op zoek naar een deskundige die voor jou de koopovereenkomst opmaakt? Of zoek je een andere dienst of product? Klik dan hier voor meer informatie over de diensten en producten die je kan bestellen via NLVERHUIST.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en aankoopmakelaar

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor