Kan ik ook zelf mijn huis verkopen?
13 april 2021 
3 min. leestijd

Kan ik ook zelf mijn huis verkopen?

Kan ik ook zelf mijn huis verkopen?

     Mijn huis zelf verkopen, kan ik dat?

Iedereen kan zelf z’n huis verkopen ook al is dat soms met een beetje hulp van de makelaar of andere specialist. Natuurlijk ben ik me er bewust van dat de gemiddelde makelaar hier anders over denkt maar het feit blijft dat met het internet ook de kansen zijn toegenomen om zelf je huis voor een goede prijs te kunnen verkopen. Het is wettelijk niet verplicht om een makelaar in te schakelen maar het kan in sommige gevallen wel verstandig zijn. Zelf een huis verkopen kost nou eenmaal tijd. Die tijd moet je er wel voor over hebben.  Aan de andere kant bespaar je weer op makelaarskosten. De keuze is reuze dus het is aan jou!

Zet je woning nu gratis te koop >

> Woning direct aanbieden

Je eigen keuze

Via onze website kun je eenvoudig en kosteloos je huis te koop zetten. Wil je liever diensten uitbesteden of een makelaar inschakelen? Ook dat kan hier. De tijden zijn veranderd waarbij de behoefte van kopers en verkopers is mee veranderd. Daarom bieden wij iedereen een keuze. Zo kun je alleen de producten en/of diensten afnemen die je wenst of zelf geen tijd en/of zin in hebt. Steeds meer verkopers overwegen zelf hun huis te verkopen maar zien soms op tegen juridische rompslomp. Dat soort zaken kun je nu makkelijk uitbesteden.

Behoefte van verkopers

Zelf ben ik al sinds 2010 register makelaar/taxateur en heb gedurende m’n makelaarscarrière de behoefte van verkopers zien veranderen. Sommigen denken zelfs dat ze het beter kunnen dan de makelaar. Daar geloof ik niet in maar samen met een makelaar of ondersteunende adviseur kun je makkelijk je huis verkopen. Hierbij moet je wel rekening houden met valkuilen die je tegen kan komen.

Meer over huis verkopen >

Denk aan het volgende

Wanneer je een huis verkoopt ben je aan allerlei regels gebonden. Zo is er een meldingsplicht waarbij je de potentiële koper goed moet informeren over de gebreken. Ook is het handig om de kijkers van een roerende zakenlijst te voorzien waarin je aangeeft wat wel of niet meegaat en wat eventueel ter overname wordt aangeboden. Hiervoor zijn formulieren beschikbaar.

De presentatie

Dit is één van de belangrijkste zaken waar je tijd, energie en soms geld in moet steken. Dit is waar het vaak misgaat. Mensen kijken in eerste instantie naar de plaatjes. Daarna volgen vaak de rest van de presentatie. Zorg er dus voor dat je een fantastische presentatie hebt waarmee je positief opvalt.

Onmisbare tips voor huis verkopen

> Ga naar tips huis verkoopklaar maken

Daarnaast is even tijd en energie stoppen in het verkoopklaar maken van de woning een must. Een stylist kan je daarover adviseren. Alles draait om de eerste indruk. Wil je zaken zoals fotografie of plattegronden uitbesteden? Ga dan naar onze bestelpagina en vink aan wat je nodig denkt te hebben.

Ga naar bestelpagina >

> Aanvullende diensten aanvragen

Zelf de bezichtigingen doen

Veel kopers vinden het prettig dat de verkopers zelf de bezichtigingen doen en door hen worden rondgeleid. Dat geeft toch een bepaald gevoel. Samen in gemoedelijke sfeer en vaak zonder tijdsdruk een rondleiding door de woning. Je krijgt dan als geïnteresseerde direct antwoord op de vragen die je stelt. Na afloop samen koffie of thee drinken om de sfeer van het huis te proeven kan een positief effect hebben.

Juridische zaken

Indien je wel een mondelinge deal kan sluiten maar de juridische zaken uit wilt besteden is dat hier ook mogelijk. Via bestel in het menu bovenaan kom je op de bestelpagina. Het is bijvoorbeeld slim om de koopovereenkomst op te laten maken in plaats van dit zelf te doen. Natuurlijk zijn er online plekken waar je die kan downloaden maar dit is wel het belangrijkste document. Wanneer dit niet goed gaat kan het onnodige kosten met zich meebrengen. Dat is natuurlijk zonde.

Conclusie:

Zelf je huis verkopen is een prima optie wanneer je hier tijd en zin in hebt. Laat je wel adviseren door experts en doe niet iets waarvan je later spijt krijgt. Besteed uit waar je over twijfelt of zelf niet kan.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor