NHG Grens gaat omhoog
22 september 2019 
2 min. leestijd

NHG Grens gaat omhoog

NHG GRENS per 1-1-2020

Direct-gratis-waardebepaling-huis-aanvragenNHG Nationale Hypotheekgarantie gaat per 1 januari 2020 omhoog van 290.000 naar 310.000 euro. Voor woningen met energiebesparende voorzieningen gaat de grens naar 328.600 euro. Door de stijgende huizenprijzen is dit ook een logisch gevolgd. De NHG grens is gekoppeld aan de gemiddelde koopsom. De vraag is of de balans tussen deze stijgingen overeind blijft en of dat voor de toekomst haalbaar blijft.

Waarom met NHG

NHG is een vangnet, ik noem het zelf vaak een verzekering tegen “slechte” tijden. Wanneer mensen gaan scheiden, werkeloos worden of om andere redenen de hypotheek niet meer kunnen betalen kunnen ze een beroep doen op de NHG. Dat is wel onder strikte voorwaarden die niet voor iedereen even duidelijk zijn.

Doelstelling NHG

In 1995 is NHG in het leven geroepen om voor zoveel mogelijk mensen het kopen, onderhouden, verbeteren en behouden mogelijk te maken. Hiermee de financiële risico’s van woningeigenaren te verkleinen. Wanneer je niet meer kunt betalen schiet de NHG (WEW) je te hulp.

Afsluiten met NHG

Bij het kopen, renoveren of verduurzamen van een woning kun je NHG afsluiten. Daarvoor betaal je eenmalig een afsluitprovisie. Je betaalt voor een hypotheek met NHG iets minder rente dan normaal. NHG kun je afsluiten via een hypotheekadviseur maar ook rechtstreeks bij de geldverstrekker of bank.

Laat je adviseren

Beste hypotheekadviseurLaat je adviseren door een onafhankelijke hypotheekadviseur die jouw wensen en mogelijkheden in kaart brengt. Hiermee krijg je een gedegen en onderbouwd advies waar je mee verder kunt. De hypotheekadviseur weet alles van een startershypotheek tot en met het afsluiten met NHG.

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor