Waarom zelf je huis verkopen een goede optie kan zijn
18 februari 2021 
2 min. leestijd

Waarom zelf je huis verkopen een goede optie kan zijn

Er is steeds meer informatie toegankelijk voor de consument, koper(s) en verkoper(s). Logisch dat steeds meer mensen overwegen om zelf te verkopen. Met de juiste tools en begeleiding kan dat ook makkelijk maar je moet er wel tijd voor vrijmaken.

Dat is één van de grootste redenen waarom mensen de verkoop van een huis uitbesteden aan de makelaar. De tijd die je moet investeren om het verkooptraject goed te laten verlopen. Vooral de belletjes, afspraken plannen en bezichtigingen nemen nou eenmaal veel tijd in beslag. Vind je dit leuk om te doen en heb je er voldoende tijd voor? Dan kan je geld besparen op makelaarskosten. Twijfel je? Schakel dan een makelaar in die je helpt of misschien wel het hele traject voor z’n rekening neemt.

Samen verkopen

Dit valt onder de noemer deeldiensten. Sommige makelaars bieden deeldiensten aan waarbij bijvoorbeeld de verkoper de bezichtigingen doet, en de makelaar de koopovereenkomst opstelt. Via NLVERHUIST kan je kosteloos je huis aanbieden en de hulp inschakelen die je nodig hebt. Hiermee bieden we maatwerkproducten aan waarbij je zelf kiest wat je nodig hebt. Alle diensten zijn gesplitst op de bestelpagina.

Ga naar: Bestel producten en diensten >>

Gemoedelijke sfeer

Wanneer je er tijd voor, en zin in hebt is zelf je huis verkopen een goede optie. Als makelaar kan ik je vertellen dat het een enorm leuk proces is, tenzij je tegen allerlei onbekende zaken aanloopt. Schakel daarom een expert in voor de juridische zaken tenzij je zelf jurist bent. Bezichtigers vinden het vaak fijn om kennis te maken met de verkopers en andersom is dat ook vaak zo. In gemoedelijke sfeer een huis bekijken en weten wat je van elkaar kan verwachten. Informatie uit de eerste hand. Dat kan een positief effect op de gunfactor en de verkoop hebben.

De spelregels

Als verkoper maar ook als koper ken je de spelregels vaan niet van een huis verkopen. Hierbij is misschien de koper wel in het voordeel omdat ze waarschijnlijk al meerdere huizen hebben bekeken of een aankoopmakelaar hebben ingeschakeld. Laat je niet gek maken en vooral niet onder druk zetten. Het gaat om veel geld en straks neem je een beslissing waar je achteraf spijt van hebt. Wanneer er een aankoopmakelaar bij is betrokken adviseer ik altijd een verkoopmakelaar in te schakelen. Vaak willen makelaars wel tegen een gereduceerd tarief het vervolg afwikkelen.

Kosten besparen

Door werkzaamheden zelf te doen kan je veel kosten besparen maar staar je daar niet blind op. Makelaars hebben een vak geleerd en kennen de knepen van het vak. De gemiddelde koper laat zich niets wijsmaken en dat moet ook niet. Zoek hierin de balans tussen zelf doen en uitbesteden. Doe waar jij je goed bij voelt en vraag advies wanneer je iets niet weet of ergens over twijfelt.

De presentatie

Zoals ik wel vaker vertel, alles begint met een goede start en mooie presentatie. Via NLVERHUIST kun je kosteloos de woning plaatsen en zelf de presentatie maken. Blijf kritisch naar het resultaat kijken en schakel een fotograaf of andere expert in om je huis zo goed mogelijk te presenteren. Daar begint het mee om mensen te verleiden jouw huis te bekijken. Bekijk ook de tips en informatie op deze website.

Conclusie:

Je krijgt maar één mogelijkheid voor een eerste indruk en die begint al online. Zorg voor een mooie presentatie en schakel hulp in indien nodig. Onderschat niet hetgeen erbij komt kijken wanneer je zelf je huis verkoopt. Misschien is samen verkopen een betere optie of wil je toch liever alles uitbesteden aan een erkende makelaar.

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Energielabel en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor