Wat is een nota van afrekening?
03 april 2021 
in Vragen
1 min. leestijd

Wat is een nota van afrekening?

De nota van afrekening is de eindafrekening die je van de notaris ontvangt bij een huis kopen– of huis verkopen. Op deze afrekening staan een aantal zaken die je moet controleren. De koper ontvangt een andere nota van afrekening dan de verkoper. Indien er geld overblijft zal de notaris dit na de overdracht overboeken. Indien je moet betalen zal dat vóór de overdracht bij de notaris op de rekening moeten staan.

Op de nota van afrekening staan bijvoorbeeld:

Deze nota van afrekening ontvang je enkele dagen of weken voor de overdracht van de woning en dien je samen met de akte van levering goed te controleren. Mochten er vragen zijn kun je ruim van tevoren nog even de vraag of vragen voorleggen aan de notaris.

Bekijk ook artikel: Wanneer ontvang ik het geld van de notaris >>

Meer relevante artikelen >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor