Wat te doen met zonnepanelen bij het verkopen van je huis?
20 januari 2021 
2 min. leestijd

Wat te doen met zonnepanelen bij het verkopen van je huis?

Zonnepanelen en huis verkopen.

Wil jij je huis verkopen en heb je zonnepanelen op het dak liggen? Moet je de zonnepanelen ter overname aanbieden of moet je ze mee verkopen met je huis? Veel verkopers vragen zich af wat ze nu moeten doen en wat de meest logische keus is.

In principe is het beide mogelijk, het ligt eraan wat je zelf als verkoper met de zonnepanelen wilt. Wil je ze op het dak van je nieuwe woning plaatsen? Wil je ze graag los verkopen? Heb je juist geen zin in rompslomp en laat je ze liever liggen? Het kan allemaal!

Lijst van roerende zaken

Op de lijst van zaken worden de roerende zaken ingevuld die achter blijven in de woning, meegaan met de verkopers of ter overname worden aangeboden. Indien je de zonnepanelen graag wilt laten liggen en dus wilt mee verkopen met het huis, dan geef je op deze lijst gewoon aan dat de zonnepanelen achterblijven. Indien je de zonnepanelen ter overname aanbiedt, dan ligt de keus eigenlijk bij de mensen die jouw huis kopen.

Overnemen of eraf halen

Ze kunnen ervoor kiezen om de zonnepanelen over te nemen. Dan wordt er vaak onderling een prijs afgesproken en dan kunnen de zonnepanelen gewoon op het dak blijven liggen. De kopers kunnen er ook voor kiezen om de zonnepanelen niet over te nemen, dan moet je als verkoper de zonnepanelen weghalen en ervoor zorgen dat het dak weer in de originele staat wordt teruggebracht. Dit kan natuurlijk voor verkopers een behoorlijke klus zijn en al helemaal als je zelf vervolgens de zonnepanelen niet meer kan gebruiken.

Denk er dus goed over na hoe je de zonnepanelen op de lijst van zaken vermeld. Het betekent dus niet altijd, dat als je de zonnepanelen als ‘ter overname’ aanbiedt, dit extra geld opbrengt. Je kan de vraagprijs natuurlijk ook iets hoger aanhouden indien je ervoor kiest om de zonnepanelen mee te verkopen met het huis.

In de meeste gevallen blijven de zonnepanelen achter en kan je als verkoper beter de vraagprijs iets omhoog schroeven om geen risico te lopen alsnog de zonnepanelen eraf te moeten halen. De zonnepanelen zijn natuurlijk ook geld waard en kopers krijgen hierdoor een duurzamer huis en besparen op energiekosten.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor