Hoe vind ik sneller een huis?
03 februari 2021 
2 min. leestijd

Hoe vind ik sneller een huis?

Sneller een huis vinden.

Door actief aan de slag te gaan vind je sneller een koophuis. Dat geldt overigens ook voor een huurhuis maar dat terzijde. In dit artikel concentreer ik me op het vinden van koophuizen.

Stap 1:

Maak een overzicht van wat je zoekt, hierbij adviseer ik altijd 2 kolommen. In kolom 1 zet je waar de woning absoluut aan moet voldoen. In kolom 2 zet je e.v.t. pré’s. Omschrijf dus goed wat je zoekt en ga alleen daarmee aan de slag. Natuurlijk is het slim om je range te vergroten maar ik merk nog steeds dat er woningzoekers zijn die geen idee hebben van hetgeen ze nu eigenlijk in een woning zoeken. Een huis kopen is emotie maar je moet wel een zekere richtlijn hebben van hetgeen je zoekt. Daarnaast is een bezoek aan de hypotheekadviseur ook geen overbodige luxe zodat je helder hebt wat de mogelijkheden zijn.

Stap 2:

Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een huis en vertel exact waarnaar je op zoek bent. Het type huis, de plaats of buurt en misschien zelfs de maximale (vraag)prijs. Wie weet zit er iemand in je netwerk die weer iemand weet die op het punt staat te verkopen. Voor de markt uit kopen is als koper een betere positie dan in de rij staan met vele geïnteresseerden en bieders.

Stap 3:

Schrijf je in bij makelaars en like ze op Social Media. Tegenwoordig zijn er ook huizengroepen op Facebook waar je op kan zoeken. Ook op diverse andere websites kun je een account aanmaken en je woonwensen kenbaar maken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van het nieuwe aanbod. Het liefst nog vóórdat de woning online komt. Er worden nog steeds huizen verkocht die nooit online komen. Die moet je proberen te achterhalen. Blijf in beeld bij makelaars en gedraag je netjes. Je frustratie uiten heeft geen enkele zin. Blijf positief en voldoende geïnformeerd.

Stap 4:

Schakel een aankoopmakelaar in om meer kans te maken. De aankoopmakelaar weet alles van haar/zijn gebied en kan je als geen ander helpen. De aankoopmakelaar weet wat er speelt en heeft soms informatie die jij niet hebt. Aankoopmakelaars zijn ook vaak verkoopmakelaars. Krijgen ze in verband met de concurrentie een verkoopopdracht niet, dan weten ze al wel dat die woning te koop komt. Daar kun jij misschien je voordeel mee doen. De aankoopmakelaar is er dan al binnen geweest en kan je exact vertellen wat voor soort huis het is.

Stap 5:

Deze stap kan ook eerder, kijk waar de woningen staan die jij zoekt en overweeg flyers te verspreiden om woningbezitters op de hoogte te stellen dat jij op zoek bent naar hun huis. Maak hiervoor een mooie flyer of brief en stel je tevens persoonlijk voor. Een foto van jou of je gezin met de reden waarom je daar wilt wonen doet het altijd goed. Hiermee creëer je soms een gunfactor.

Stap 6:

Houd vol, ook als het even tegenzit. Je bent niet de enige die op zoek is naar een huis. Een paar keer bieden totdat je wel een woning krijgt is meer regel dan uitzondering. Probeer een huis te vinden wat nog niet aan iedereen is aangeboden. Via NLVERHUIST bieden wij ook woningen aan en het aanbod zal hier de komende tijd alleen maar toenemen. Gebruik deze tips en adviezen om sneller een huis te vinden. Moet je zelf ook nog verkopen? Kijk dan eens bij: Huis verkopen voor meer informatie.

Bekijk ook:

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en bouwkundige keuring

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor