Je huis verkopen kun je zelf, toch?
13 september 2021 
2 min. leestijd

Je huis verkopen kun je zelf, toch?

Zelf je huis verkopen.

Zelf je huis verkopen in de huidige woningmarkt. Dat kan toch iedereen? Hier zijn de meningen over verdeeld en het licht eraan wie je dit vraagt. Mooie gespreksstof voor een verjaardagsfeestje waar iedereen daar wel een mening over heeft. Vooral nu de makelaars de laatste tijd negatief in beeld komen. Onterecht wat mij betreft. Toch blijven de meeste mensen de woning nog altijd via een makelaar verkopen. Waarom is dat eigenlijk?

Bij een huis verkopen komt veel kijken. De makelaars nemen je bij de verkoop alle zorgen en handen en regelen alles. Dat is een stukje gemak waar veel mensen voor willen betalen. Dat is de reden dat de meeste mensen nog steeds via een makelaar verkopen. Ook het biedproces wordt ingewikkeld en wanneer er enorm veel woningzoekers bellen om een afspraak te plannen kun je daar flink druk mee zijn. Ook de informatie die aan potentiële kopers verstrekt moet worden is soms reden van zorg. Hoe pak ik dit allemaal aan en wanneer weet ik of het goed is.

Vraag gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

Zelf verkopen

Op zich zou iedereen zelf z’n huis kunnen verkopen wanneer je hiervoor een goed plan opstelt of op laat stellen. De makelaar schakel je dan in voor de werkzaamheden die je niet zelf kan. Op zich een win-win situatie maar veel makelaars bieden liever een full-service dienstverlening aan waarbij ze het hele verkooptraject voor hun rekening nemen. Op zich logisch om controle te houden en zeker weet dat het proces goed verloopt.

Overweeg dus of je alles zelf wel kan en besteed werkzaamheden uit aan experts indien je dat wenst. Via onze bestelpagina kun je bijvoorbeeld de koopovereenkomst op laten maken of een fotograaf inschakelen. Ook het laten controleren van een koopovereenkomst of styling advies (op afstand) kun je hier bestellen. Wil je liever alles uitbesteden? Vraag dan een gratis waardebepaling aan en/of nodig een makelaar uit voor een verkoopgesprek. Via de website kun je een gratis informatiegesprek aanvragen.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor