Studie vastgoed en makelaardij enorm populair
09 november 2021 
2 min. leestijd

Studie vastgoed en makelaardij enorm populair

Studie vastgoed en makelaardij.

Wie heeft het tegenwoordig niet over vastgoed en de makelaardij. Dagelijks komen diverse onderwerpen over de woningmarkt in het nieuws. Deze aandacht is niet onopgemerkt gebleven bij “toekomstige” studenten die massaal kiezen voor de opleiding vastgoed en makelaardij.

Ooit stond ik zelf voor deze keuze en snap heel goed waarom studenten deze keuze maken. De makelaardij is veelzijdig en afwisselend en boeiend. Er valt dagelijks iets te leren waarmee je permanent blijft groeien. Het is overigens een pittige studie waarbij veel deelnemers afhaken. Het is dus niet voor iedereen weggelegd en dus niet iedereen is een toekomstige makelaar die deze studie volgt.

Aantal kansen in de makelaardij is enorm

Met deze studie kun je alle kanten op wat het interessant maakt. De woningmarkt is breed waarbij verschillende functies kunnen worden vervuld. De taxatiewereld maar ook de makelaardij is continu aan verandering onderhevig. Dit biedt enorme kansen maar toch zijn er ook minpunten.

Door het lage aanbod en het steeds minder realiseren van transacties zijn makelaarskantoren voorzichtiger geworden met het aannemen van personeel. Bij veel kantoren is de omzet gedaald. Ook het aantal samenwerkingsovereenkomsten is toegenomen waarbij makelaars en taxateurs als ZZP-ers werken. Ook franchise is populair waarbij de franchisenemers een eigen kantoor runnen en een deel van de omzet afdragen.

Beperkt toelaten van studenten

Sommige scholen hebben inmiddels een numerus fixus ingesteld waarbij een maximaal aantal studenten wordt toegelaten tot de opleiding vastgoed en makelaardij. Deze opleiding valt onder economische opleidingen die harder groeit dan andere opleidingen.

In de opleiding krijgt men onder andere les in bouwkunde, rechten, economie en maatschappij. Ook beleggen in vastgoed passeert de revue. Een breed scala aan lessen om later al dan niet gespecialiseerd toe te passen lijkt aantrekkelijk te zijn geworden.

Makelaar is een mooi vak

Ondanks de negatieve berichten van de afgelopen periode over de woningmarkt blijft het makelaarsvak een mooi beroep. Vooral de combinatie van vastgoed en het contact met mensen waarbij jij de specialist bent en het verschil kan maken, maakt dit een vak waar je voldoening uit kan halen. Ook valt er altijd wel iets te leren waardoor je permanent kan groeien.

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Plaats nu zelf je woning

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor