WONING LATEN ONTRUIMEN EN OPLEVEREN
12 januari 2020 
2 min. leestijd

WONING LATEN ONTRUIMEN EN OPLEVEREN

Woning ontruimen en opleveren.

Er kunnen allerlei redenen zijn om een woning te (laten) ontruimen. De meest voorkomende redenen zijn een woningontruiming in verband met overlijden of bij het verkopen van een huis. Ook andere redenen zoals een verhuizing of gedwongen ontruiming komen regelmatig voor. Welke reden ook op jou van toepassing is, laat dit door de juiste mensen doen. Denk ook aan het milieu wanneer je hiermee aan de slag gaat.

> Meer over woningontruiming

Huur- of koopwoning

In de meeste gevallen moet bij een woningontruiming de woning op de juiste manier worden opgeleverd. Dat is afhankelijk van een huur- of koopwoning. Ook bij een huurwoning kan er verschil zitten in de eisen van oplevering. Dat staat in de huurovereenkomst vermeld. Bij een woningstichting staan deze gegevens vaak online. Is het niet duidelijk hoe de woning moet worden opgeleverd? Neem dan contact op met de verhuurder voor meer informatie. Vaak vindt er een voorinspectie plaats waarbij wordt aangegeven welke punten je nog even aandacht aan moet besteden.

Gebreken herstellen

Indien er eisen worden gesteld voor het opleveren van een woning (in de meeste gevallen), zoek dan uit wat er moet worden hersteld en herstel dit zelf of laat dit uitvoeren. Sommige woningontruiming bedrijven kunnen dit verzorgen maar ook een klusjesman zou je hiervoor in kunnen inschakelen.

Welke afspraken zijn gemaakt

Bij het opleveren van een verkochte woning gaat het erom welke afspraken er met de koper(s) is/zijn gemaakt. Daarnaast zijn er een soort fatsoensregels, die zijn niet altijd even duidelijk maar vraag jezelf dan af hoe jij een woning in ontvangst zou willen nemen. In de meeste gevallen is dat schoon en ontruimd.

> Klik hier voor meer tips en informatie over een koopwoning opleveren.

Verschillende mogelijkheden

Woningontruiming voor het verkopen van een woning komt ook regelmatig voor. De woning wordt hierbij leeggehaald en verkoopklaar gemaakt. Woningontruimers bieden hierbij verschillende diensten aan en voeren de spullen af. Spreek dus goed van tevoren af wie welke werkzaamheden doet. Misschien overweeg je om zelf de woning schoon te maken nadat het woningontruiming bedrijf de woning leeg heeft gehaald.

Offerte aanvragen

Laat altijd van tevoren een offerte opmaken om gezeur achteraf te voorkomen. Kijk goed wat daarin is opgenomen en welke werkzaamheden je zelf eventueel nog zou moeten uitvoeren. Je kont er ook voor kiezen om alles uit te besteden maar geef dan wel aan hoe de woning opgeleverd dient te worden.

Ga naar overzicht woningontruiming bedrijven >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor