Huis goed presenteren loont nog steeds
29 september 2021 
2 min. leestijd

Huis goed presenteren loont nog steeds

Presenteren huis

Verkoopmakelaar inschakelenVerkopers worden in de huidige woningmarkt waar woningen als warme broodjes over de toonbank gaan steeds makkelijker. En dat is ook logisch want de woningen verkopen toch maar een goede presentatie loont nog steeds.

Zoals ik altijd roep, een huis kopen is gevoel. Dat gevoel begint al online en versterk je door een mooie presentatie. Ook in deze markt vinden mensen het lastig om er doorheen te kijken. Dus een opgeruimd huis en een goede presentatie blijft belangrijk en levert je geld op.

Online presentatie

Opruimen en de woning goed presenteren blijft “the key”. Misschien toch even die muur witten en het oude tafelkleed vervangen of verwijderen. Mooi gestreken gordijnen en schone ramen. De meeste mensen beginnen de zoektocht online en kijken in eerste instantie naar de plaatjes. Lezen doen ze steeds minder, vooral als het lange teksten zijn slaan mensen deze al snel over.

Onmisbare tips huis verkopen >

> Ga naar verkoopstylist

Indeling

Soms is het onduidelijk hoe de indeling van de woning is. Plattegronden maken deel uit van de presentatie dus meet de woning op (of laat de woning opmeten) en maak (of laat) mooie plattegronden maken. Kleine moeite, groot plezier. Er zijn tegenwoordig veel online tools te vinden om ze te maken. Besteed ze anders uit. Bestellen kan via onze bestelpagina op deze website. De indeling kort maar krachtig in de tekst vermelden hoort er nu eenmaal bij maar maak het niet te gek. We krijgen dagelijks zoveel leesvoer dat we vaak snel doorklikken tenzij het interessant is. Wanneer je online veel woningen kijkt worden de teksten vaak overgeslagen. Wel is het belangrijk om bijzonderheden op te sommen.

Een goede presentatie levert nog steeds geld op

Hoe beter de presentatie, des te meer kijkers die omturnen naar bieders. Zoals gezegd is een huis kopen gevoel en het enige doel wat je hebt met een presentatie is interesse wekken. Afspraken maken voor bezichtigingen en de potentiële kopers de woning laten zien om daarna een deal te sluiten. Het is niet meer en niet minder. Makelaars zijn in de slechte tijd begonnen om presentaties naar een hoger niveau te tillen. Dat was toen ook nodig en eigenlijk is dat nog steeds zo maar we kunnen ook overdrijven. Het gaat erom dat de interesse wordt gewekt.

Vraag je makelaar om advies of download de tips op deze website zodat jij verzekerd bent van een goede presentatie. Kijk ook eens op onze bestelpagina om te zien wat je uit kan besteden.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 


 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor