Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?
25 januari 2021 
2 min. leestijd

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?

Voordelen van een verkoopmakelaar.

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar? Hieronder een aantal  voordelen van een verkoopmakelaar op een rij zodat jij een beter beeld krijgt hetgeen de makelaar voor je doet.

Gratis waardebepaling

De meeste makelaars bieden een gratis waardebepaling aan bij een huis verkopen. Tijdens het kennismakingsgesprek met de makelaar bekijkt hij/zij de woning en doet verslag over de waarde en de geschatte opbrengst. Natuurlijk heb je hier zelf ook inbreng in en mag je vertellen hoe jij hierover denkt.

Verkoopstrategie

De makelaar weet welke verkoopstrategie werkt en bij je huis past. Hierover ga je in gesprek en de makelaar zodat hij/zij exact weet of er een match is.

Plaatselijk bekende makelaar

De makelaar is plaatselijk bekend en vaak lokaal gevestigd. Hierdoor is er een enorme bak met kennis aanwezig waarmee jij een voordeel kan behalen. De hoogste prijs tegen de beste voorwaarden tenzij jij een ander doel voor ogen hebt. De makelaars in jouw regio gaan hier over het algemeen erg flexibel mee om.

Presentatie en promotie

Je kan het zo gek niet bedenken of de makelaar kan het wel voor je regelen wat betreft presentie en promotie. De foto- en videograaf, een originele tekst en plattegronden. Daarnaast op veel websites online. Je wilt zichtbaar zijn, daar zijn makelaars goed in.

Contact en bezichtigingen

De makelaar regels alles, van eerste contact tot bezichtiging en overdracht bij de notaris. Niets is te gek! Wil je liever zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren? Ook dat is bij de meeste makelaars mogelijk. Houd je liever het verkooptraject in de hand door zelf te verkopen? Plaats dan kosteloos je huis op NLVERHUIST en bestel de dienstverlening of het product wat je nodig hebt. Net zo makkelijk.

Onderhandelingen

Een makelaar is een kei in onderhandelen en kan dit als geen ander. Ze lopen dagelijks door de woningen en weten wat er in de markt speelt. Met de ervaring en kennis weten ze dit om te zetten naar een goede deal.

Wil je alleen het onderhandelen en bijvoorbeeld de koopovereenkomst opmaken uitbesteden?

Ga dan naar: https://nlverhuist.nl/bestel/

Juridische gedeelte

De makelaar verzorgt ook het juridische gedeelte zoals de koopovereenkomst opmaken. Hij/zij zorgt ervoor dat de juiste stukken worden getekend en bij de notaris terecht komen. Je wilt als koper of verkoper dat dit goed geregeld wordt. Daarvoor heb je een makelaar of notaris nodig.

Eindinspectie en overdracht

Tijdens de eindinspectie is de makelaar erbij om partijen te begeleiden. Zijn alle afspraken nagekomen en wordt de woning conform de deal opgeleverd? Dan volgt de gang naar de notaris waar de akte van levering wordt getekend. Na inschrijving in het kadaster ben je als koper de nieuwe eigenaar.

Kortom de makelaar neemt nagenoeg alle werk voor z’n rekening waarbij jij een stuk gemak en professionaliteit geniet. Daarnaast is de makelaar adviseur waarbij je met alle vragen terecht kan. Dat geldt ook voor de aankoopmakelaar wanneer je die als koper hebt ingeschakeld. Wil je liever zelf verkopen? Bied dan de woning kosteloos aan via NLVERHUIST.

Ga naar: https://nlverhuist.nl/woning-plaatsen/ en plaats kosteloos je woning.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energie en hypotheekadviseur

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor