Wie maakt de koopovereenkomst op?
22 april 2021 
1 min. leestijd

Wie maakt de koopovereenkomst op?

Koopovereenkomst opmaken

Over het algemeen maakt de makelaar de koopovereenkomst op maar ook de notaris kan dit voor je verzorgen.

De koopovereenkomst is het belangrijkste document bij een huis kopen of een huis verkopen. Dit moet zorgvuldig gebeuren en juridisch correct zijn. Alle afspraken worden hierin opgenomen. Ook een eventueel financieringsvoorbehoud en aanvullende ontbindende voorwaarden zoals een bouwkundige keuring nemen hier plaats. Ga hier niet zelf mee aan de slag maar besteed dit uit aan een expert.

Online voorbeeld koopovereenkomst downloaden

Ik weet dat er online koopovereenkomsten te downloaden zijn maar wanneer het misgaat, gaat het vaak ook goed mis. Makelaars moeten jaren studeren om de juridische zaken voor hun klanten goed op papier te krijgen. Hier is ook een adviserende rol van toepassing. Om zo maar (als leek) een koopovereenkomst te downloaden en in te vullen ben ik niet voor. Er zitten te veel haken en ogen aan dit document en voordat je het weet heb je iets gedaan waar je later spijt van krijgt. Besteed de koopovereenkomst opmaken uit aan een specialist zoals een makelaar, aankoopmakelaar of notaris. Via deze site kun je de dienst koopovereenkomst opstellen bestellen. Ga daarvoor naar de bestelpagina.

Ga nu naar bestelpagina

> Overzicht van producten en diensten

Uitbesteden aan notaris

Ook de notaris maakt graag de koopovereenkomst op, in sommige steden zoals Amsterdam maakt de notaris de koopovereenkomst op. Kies dan ook een notaris die je ook voor de overdracht inschakelt. Zo vang je twee vliegen in één klap. Doordat je meerdere diensten afneemt kan de notaris je misschien enigszins tegemoetkomen in de kosten. Vraag daarnaar. Je hebt naast de akte van levering ook vaak een hypotheekakte nodig die ook bij de notaris wordt getekend.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor