Full service makelaar

Wat is een full service makelaar?

Over een full service makelaar wordt gesproken wanneer de makelaar het gehele koop- en/of verkooptraject voor z'n rekening neemt. Van eerste adviesgesprek tot aan de overdracht van de woning. Alles wordt in dit geval door de verkoopmakelaar geregeld. Zelf ruim je de woning op en volgt het advies van de verkoopstylist op maar de rest (volledige begeleiding) doet de makelaar.

Het full service pakket

Hierbij gaat het om een vooronderzoek, opvragen kadastrale gegevens, vergelijkend onderzoek verkochte woningen, waardebepaling, vraagprijs advies, verkoopstyling advies, fotograaf, videograaf, inmeten woning en plattegronden tekenen, presentatie maken en online plaatsen, social media en andere kanalen, bezichtigingen, onderhandelen, deal sluiten,  koopovereenkomst opstellen, eindinspectie en de overdracht bij de notaris enz. Kortom: the whole package!

Deeldiensten

Hierbij zijn de diensten gesplitst waarbij de klant kiest welke werkzaamheden hij/zij zelf doet. De verkoper kan er bijvoorbeeld voor kiezen de bezichtigingen zelf te doen. Hiermee kunnen kosten worden bespaart. Het nadeel van deeldiensten is dat de verkoper hierin niet is gespecialiseerd terwijl de makelaar dit dagelijks doet. Daarnaast is de verkoper emotioneel betrokken bij de verkoop en de makelaar staat daar compleet anders in. Deeldiensten zijn goedkoper dan wanneer je een full service dienstverlening afneemt. Het  kost de makelaar minder tijd wanneer je enkele werkzaamheden zelf doet. Via NLVERHUIST kun je zelf kiezen wat je wilt.

Keuze

Als verkoper heb je bij sommige verkoopmakelaars ook de keuze om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Over het algemeen kiezen verkopers voor een full-service makelaar die ze alle werkzaamheden uit handen neemt. Ik zeg zelf altijd; Je moet doen waar je goed in bent! De makelaar loopt hele dagen door huizen en is continu bezig met onderhandelen en verkopen. Wie anders dan de makelaar kan een traject sturen en tot een goed einde brengen. Daar komen ervaring en toch ook het fingerspitzengefühl bij kijken. Aan de andere kant worden verkopers steeds slimmer en hebben ze toegang tot data die de makelaar ook gebruikt. Sommige verkopers weten meer over de buurt te vertellen dan een makelaar. Kies dus hetgeen het beste bij je past. Dat geldt ook voor een taxateur, aankoopmakelaar of een hypotheekadviseur.

Meer informatie over huis verkopen >>

> Meer informatie over huis kopen >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Begrippenlijst

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en aankoopmakelaar